Vabilo k prijavi na usposabljanje “Integracija inovativnih okoljskih tehnologij in bioproizvodnje v srednješolsko izobraževanje”

Spoštovani,

vabimo vas k prijavi na usposabljanje Integracija inovativnih okoljskih tehnologij in bioproizvodnje v srednješolsko izobraževanje, ki bo potekalo 23., 24. in 30. septembra 2024 na Univerzi v Ljubljani, Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo (Ljubljana, Večna pot 113).

Zakaj se udeležiti?

Usposabljanje je zasnovano posebej za srednješolske učitelje in učiteljice ter strokovne delavce in delavke, ki želijo obogatiti svoje poučevanje z najnovejšimi znanji in praksami na področjih upravljanja z vodnimi viri, čiščenja odpadnih vod in biološke proizvodnje. V času, ko je trajnostni razvoj ključen za prihodnost našega planeta, je pomembno, da mlade generacije pridobijo ustrezna znanja in kompetence za soočanje z okoljskimi izzivi.

Usposabljanje obsega predavanja, praktične vaje, seminarje in samostojno delo ter vključuje izdelavo učnega gradiva in učiteljeve priprave, kar omogoča neposreden prenos znanja v učilnico. 

Udeleženci/-ke, ki bodo uspešno opravili/-e usposabljanje, bodo prejeli/-e potrdilo o opravljenem usposabljanju za mikrodokazilo, ki služi kot potrdilo o pridobljenih kompetencah. 

Kaj boste pridobili?

Na usposabljanju boste:
  • spoznali inovativne okoljske tehnologije, ki se uporabljajo v industriji in kmetijstvu za zmanjšanje vpliva na okolje;
  • spoznali bioproizvodne procese, ki temeljijo na trajnostni rabi virov in spodbujajo krožno gospodarstvo;
  • pridobili praktične veščine za vključevanje zelenih tehnologij v šolski kurikulum.
Kdo naj se udeleži?

Usposabljanje je namenjeno srednješolskim učiteljem in učiteljicam kemije, biologije, fizike in sorodnih ved ter strokovnim delavcem in delavkam, ki so vključeni/-e v razvoj izobraževalnih programov in projektov s poudarkom na trajnostnem razvoju.

Prijava

Prijavite se lahko preko PRIJAVNEGA OBRAZCA. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do vključno 16. 9. 2024.

Udeležba je brezplačna.

Izvajalci/-ke usposabljanja

doc. dr. Rok Ambrožič, prof. dr. Andreja Žgajnar Gotvajn, prof. dr. Polona Žnidaršič Plazl, Mojca Seručnik, asist. Maša Legan (vsi UL FKKT), prof. dr. Vesna Ferk Savec, asist. Katarina Mlinarec (obe UL PEF), dr. Matej Čehovin (MAK-CMD d.o.o.).

Podrobnosti glede terminov usposabljanja

Usposabljanje bo izvedeno v treh dneh: ponedeljek (23. 9. 2024), torek (24. 9. 2024) in ponedeljek (30. 9. 2024). Prva dva dneva bo potekalo od 8.00 do 16.00 ure na lokaciji UL FKKT (Ljubljana, Večna pot 113). Glede načina in ure izvedbe zadnjega dneva pa se bodo izvajalci/-ke dogovorili z udeleženci/-kami naknadno.

Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate na e-naslov Mojca.Serucnik@fkkt.uni-lj.si ali pa obiščete našo spletno stran https://fkkt.uni-lj.si/studij-in-studentje/projekt-ultra.

Veselimo se vaše udeležbe!

 

Projekt sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Evropska unija – NextGenerationEU.

Morda vam bo všeč tudi...