Vabilo k udeležbi na dogodku Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja

Vljudno vabljeni k udeležbi na dogodku Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja z mednarodno udeležbo, ki bo potekal v sredo, 21. septembra 2022 na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL PEF). Dogodek organizira Univerza v Ljubljani z namenom predstavitve aktivnosti in izkušenj različnih deležnikov s področja STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) v vzgojno-izobraževalni vertikali in širše. Teme dogodka naslavljajo (1) razvoj, epistemologijo in teoretične pristope k izobraževanju STEAM, (2) izobraževalne prakse STEAM, (3) izzive in izobraževalne priložnosti za razvoj politike STEAM, (4) vplive izobraževanja STEAM na družbo in (5) orodja za razvoj izobraževanja STEAM v 21. stoletju.

V okviru dogodka se boste učitelji ter drugi zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja v osnovnih in srednjih šolah lahko udeležili zanimivih plenarnih in sekcijskih predstavitev ter delavnic s področja poučevanja in učenja STEAM, izmenjali izkušnje z drugimi učitelji in udeleženci dogodka pri poučevanju in učenju STEAM po celotni izobraževalni vertikali, tako v nacionalnem kot mednarodnem merilu.

V okviru dogodka smo pripravili tudi delavnice, okroglo mizo in druge aktivnosti namenjene osnovnošolcem in dijakom, na katere jih lahko učitelji prijavite. Ker bodo aktivnosti namenjene učiteljem in učencem/dijakom potekale sočasno v različnih vsebinskih sklopih dogodka, vam bomo v primeru vašega interesa ob vnaprejšnjem dogovoru skušali omogočiti spremstvo na aktivnostih za vaše učence/ dijake s strani študentov UL PEF.

Za udeležbo na dogodku ni predvidena kotizacija za udeležence, saj želimo omogočiti sodelovanje čim širšemu krogu učencev, dijakov, učiteljev in drugih zainteresiranih za področje STEAM izobraževanja.

Prijazno vabljeni, da si več o dogodku preberete na spletni strani dogodka.

Direktna povezava do programa dogodka.
Direktna povezava do zbornika s povzetki prispevkov na dogodku.
Direktna povezava do prijavnega obrazca (odprta do 9. 9. 2022 oz. do zasedbe prostih mest na posameznih  delavnicah).

V primeru kakršnih koli vprašanj smo vam na voljo tudi na naslovu kemikum@pef.uni-lj.si

Veselimo se srečanja na dogodku in vas lepo pozdravljamo!

Programsko-organizacijski odbor dogodka
Sodelavci Centra KemikUm UL PEF
Sodelavci Science on Stage Slovenija

Morda vam bo všeč tudi...